ozonosvarazs.hu
Előnyök és hátrányok

Előnyök és hátrányok

Miért jó az ózonnal való tisztítás, és mit kell feltétlenül tudnia?

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami  600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, akkor egyszerűen megsemmisíti azt*. (Ezért használja például az Országos Mentőszolgálat is ugyanazt a termékcsaládot, amit mi.) Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat. Mindez azt is jelenti, hogy a szobában elbújt pókokat, szúnyogokat, poratkákat, azaz minden apró élőlényt is elpusztít, így a használata télen-nyáron javasolt.
Pókiszonnyal rendelkezőknek: szívesen! 🙂

Az ózon az enyhén szennyezett, vagy tisztított klímák fertőtlenítésére is használható.

Penész ellen abban az esetben eredményes, amennyiben a penészedést kiváltó okot előzőleg megszüntették. A penészt nem szünteti meg, de az egészségre ártalmas penészsprórát megöli. A penész kialakulásának mindig az okát kell megszüntetni. Az olyan helyiségekben, ahol a penész visszatérő vendég, érdemes legalább havonta megismételni a tisztítást. 

Hatékonyan használható szagtalanításra szilárd felületeken (szekrény, fal) is. 

A termék magyar gyártmány, magyar mérnökök és tervezők munkája. Amennyiben gyanúsan olcsó termékekkel találkozik az interneten, kérjük kezelje fenntartásokkal. Az ilyen gépeknek ugyanis egyebek mellett a teljesítménye általában köszönő viszonyban sincs a valósággal, az egyéb tényezőkről nem is beszélve. Tudja, olcsó húsnak híg a leve. Egyértelmű előny tovább, hogy a mi készülékünk nagy hatásfokkal dolgozik, így nem mindegy, hogy egy szoba fertőtlenítése 30 percet, vagy 1 órát vesz igénybe. Az idő pénz, és mi nem akarjuk rabolni az Önét. A forgalmazott készülékeinkért kattintson ide!

Mi a helyzet a koronavírussal?
Nos, ebben a témában nem akarunk állást foglalni, de úgy gondoljuk, hogy például az Országos Mentőszolgálat minőségi referencia. Ők is az általunk használt magyar gyártású termékcsaládot alkalmazzák, immáron több, mint 150 db-ot. **
Az ózon használatáról és a koronavírus kapcsolatáról több hazai hírportál is beszámolt:
Íme az index.hu egyik és másik cikke.  A portfolio.hu írása pedig ide kattintva érhető el.


Felhasznált forrás: Wikipédia és https://ozoneplus.eu/
*https://ozoneplus.eu/ a készülék gyártója és forgalmazója
**2020.04.01-es adat. Forrás:hvg.hu

Amit feltétlenül tudnia kell:

  • A készülék üzemeltetése előtt meg kell ismerni és be kell tartani az alapvető óvintézkedéseket, melyet a leírás tartalmaz. 
  • A helyiségben semmilyen élő állat (pl. hal, házi kedvenc), vagy növény nem lehet a kezelés időtartama alatt.
  • A készülék automatikusan kikapcsol a kívánt időzítés után, azonban a légtér cseréjéről, azaz a szellőztetésről gondoskodni kell, az kötelező. Ha nem megoldható, 3 órát várni kell a helyiségbe való lépés előtt, időt kell hagyni az ózon természetes lebomlására. 
  • A magas páratartalmú tereket (pl. fürdőszoba egy forró zuhany után) a használat előtt is párátlanítani kell egy szellőztetéssel. 
  • A használat után érezni fog egy jellegzetes szagot, még a lebomlás után is. Olyat, mint amikor nagyon sokat vasaltak egy adott szobában. Erőteljes szellőztetéssel viszont eltüntethető.